fbpx

4 x picknicken in Wassenaar

4 x picknicken in Wassenaar

Dat Wassenaar verschillende lekkere restaurantjes heeft, is een feit. Maar wat is er in de zomer lekkerder dan midden in de natuur te genieten van de laatste zonnestralen? Een kleed, een goed gevulde picknickmand en leuk gezelschap mee en ga gezellig picknicken. Hierbij de 4 mooiste picknickplekken van Wassenaar.

1. Op het grasveld bij de skateboardbaan

Wil je lekker met het gezin gaan picknicken? Ga dan genieten op het grasveld gelegen aan de kruising van de Hofcampweg en de Johan de Wittstraat. Geen zin om lang in de keuken te staan en alles van huis mee te slepen? In een straal van 300m bevinden zich maar liefst 3 supermarkten (Albert Heijn, Aldi en Dirk) en een bakkerij! Aan verse broodjes en koude drankjes dus geen gebrek. In het park is naast een skateboardbaan ook een speeltuin. Als de kinderen hun buikjes vol hebben, kunnen ze hun energie kwijt op de klimtoestellen.

2. Op het strand

Lekker lunchen of dineren in de open lucht is natuurlijk heerlijk. Je picknick wordt helemaal compleet als er naast eten nog wat te doen is. Ga daarom picknicken op het strand De Wassenaarse Slag. Je combineert een picknick met een mooie strandwandeling of misschien wel een duik in zee. Op zoek naar een wat minder massaal plekje? Spreid je kleedje dan uit in een duinpan. Je zit dan meer beschut, uit de wind, mét hetzelfde mooie uitzicht. Wat is er romantischer dan samen vanaf je kleedje de zon te zien zakken in de zee?

3. Aan het meer in de Ganzenhoek

Heb je geen zin om ‘helemaal’ naar het strand te gaan met je afgeladen picknickmand? Maak dan een stop bij de Ganzenhoek. Bij het meertje is een prima plek om je kleedje uit te vouwen. Er zal af en toe een wandelaar voorbij komen, maar verder is het een rustige spot met prachtig uitzicht. Als je gelukt hebt, spot je ook wilde paarden of runderen. Let er wel op dat de mieren niet je kleed op wandelen en mee-eten.

4 x picknicken in Wassenaar

4. In het park bij de Pauwvijver

Het park ligt verscholen bij raadhuis De Paauw. Je waant je hier echt in de natuur, terwijl het toch gewoon in het dorp is. Wil je niet uitkijken op de voorbij razende auto’s op de N44, zoek dan een plekje tussen de bomen bij de Pauwvijver. Geniet er van de rust, de klaterende fontein en de zwanen en eenden die hier wonen.

Aan een leuke picknickplek is vanaf nu geen gebrek meer dus. Vul die picknickmand met lekkere hapjes, bubbels en limonade en ga naar buiten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kant en klare picknickmand te bestellen. Al smaakt alles beter als je er zelf voor in de keuken gestaan hebt en het met liefde gemaakt is. Genieten maar!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk

Over In Wassenaar

Wassenaar is een mooi dorp aan de kust in Zuid Holland. Door de mooie villa’s bekend bij menig Nederlander. Maar Wassenaar heeft veel meer dan dat. Er is een mooie winkelstraat met een diversiteit aan winkels. Er zijn goede en gezellige eetgelegenheden, mooie architectuur, prachtige natuur en markante dorpsgenoten. Dit alles vind je terug op deze website.

© 2015-2021 InWassenaar, alle rechten voorbehouden