fbpx

Poëzieroute Wassenaar, een leuke kennismaking met gedichten

Poëzieroute Wassenaar Marktterrein

Wist jij dat Wassenaar een Poëzieroute heeft? Ik ben er pas sinds kort achter. Ik had wel eens een gedicht zien staan op de muur bij het gezondheidscentrum, maar toen ik het van dichtbij bekeek zag ik ‘Poeziëroute Wassenaar’ eronder staan. Tijd om daar eens verder in te duiken!

Na een kijkje op de website poezieroutewassenaar.nl word me al meer duidelijk. Het gedicht bij het gezondheidscentrum is er een van vele. En blijkbaar kom ik regelmatig langs andere gedichten zonder dat ik weet. Oké, even een klein stukje geschiedenis. De stichting die de gedichten plaatst is vanaf 2015 bezig om de gedichten in Wassenaar te verspreiden. Ze vragen hiervoor toestemming aan de rechthebbenden van de gedichten en van de gemeente en eigenaren van de panden. De drie personen waaruit  de stichting bestaat zijn dit initiatief begonnen omdat ze graag gedichten dichter bij de mensen willen brengen. Inmiddels kun je zestien gedichten door heel het dorp vinden, dus ik denk dat dit aardig lukt.

Poëzieroute Wassenaar Bibliotheek

Wandelen of fietsen

De Poëzieroute kun je lopend of met de fiets volgen. Een aantal gedichten liggen buiten het centrum, waardoor je die makkelijker op de fiets kunt opzoeken. Er is zelfs een plattegrond beschikbaar waar je (een deel) van de gedichten kunt vinden. Ook kun je op de website van Poëzieroute Wassenaar een wandelroute vinden. Hier wordt per gedicht achtergrondinformatie gegeven over de schrijver of de omgeving. Er staan trouwens nog zes nieuwe gedichten op de planning om toe te voegen op de route.Poezieroute Wassenaar

Mijn favoriete gedicht

Natuurlijk heb ik zelf ook een paar gedichten opgezocht. Mijn favoriet is toch wel deze:

Poëzieroute Wassenaar Dorpskerk

Dit gedicht heb ik al vaak gelezen en vind ik heel mooi passen op de plek waar hij hangt. Namelijk de begraafplaats bij de Dorpskerk. Leuk om te weten dat dit ook onderdeel is van de Poëzieroute Wassenaar.

Jouw gedicht in de Poëzieroute?

Ben je zelf een dichter of lijkt het je leuk om het eens te proberen? Dan kun je nu zelf een gedicht inzenden. De Stichting Poezieroute Wassenaar zoekt namelijk een gedicht voor in de tuin van wijkcentrum Deijlerhuis. Je kunt jouw inzending (max. 14 regels) t/m 31 december 2018 insturen naar didzinga@telfort.nl. Lees meer op hun website. Super leuk toch als jouw gedicht door alle Wassenaarders te lezen is!

Oproep Poezieroute Wassenaar

 

Dit vind je misschien ook leuk

Over In Wassenaar

Wassenaar is een mooi dorp aan de kust in Zuid Holland. Door de mooie villa’s bekend bij menig Nederlander. Maar Wassenaar heeft veel meer dan dat. Er is een mooie winkelstraat met een diversiteit aan winkels. Er zijn goede en gezellige eetgelegenheden, mooie architectuur, prachtige natuur en markante dorpsgenoten. Dit alles vind je terug op deze website.

© 2015-2021 InWassenaar, alle rechten voorbehouden