fbpx

Er op uit in Wassenaar in de herfstvakantie

Herfstvakantie in Wassenaar

Voor veel mensen is het deze week herfstvakantie. Een weekje even vrij, leuke dingen doen met elkaar. Maar door de coronamaatregelen zijn er dingen die je normaal gesproken doet in een vakantie misschien even niet mogelijk. Desondanks zijn er natuurlijk heel veel dingen die je wél je kunt doen. Ik zet een paar dingen voor je op een rij.

De onvermijdelijke herfstwandeling

Ik begin maar gelijk met het meest voor de hand liggende; een herfstwandeling! Is een herfstvakantie compleet zonder herfstwandeling? Velen zullen zeggen van niet. Gelukkig zijn er in Wassenaar genoeg plekjes zodat we ook de drukte een beetje kunnen spreiden. Denk maar aan het strand en de duinen. In Lentevreugd zie je misschien de Schotse Hooglanders of de Konikspaarden wel. Of doe je een rondje in de Hartenkamp in het gebied Backershagen. Als je in het weekend een wandeling maakt in De Paauw heb je misschien wel geluk. Want op zondagochtend staat De Koffiebak vaak bij het raadhuis. Dan kun je de wandeling afsluiten met een lekker bakkie koffie!

Genieten van de herfst in Wassenaar

Een uitje naar de bibliotheek

Wil je even het huis uit? Loop dan eens binnen bij de bibliotheek. In de bibliotheek kun kranten en tijdschriften lezen. Fijn als je daar zelf geen abonnement op hebt. Ondanks dat er wat minder plekjes beschikbaar zijn in de filmzaal, kun je gelukkig nog steeds naar de film. Er is genoeg aanbod voor volwassenen en kinderen. En natuurlijk is er voor kinderen sowieso genoeg te doen in de bibliotheek. 

Thuisblijf lunch of diner

Normaal gesproken zou je in de vakantie misschien ergens gaan lunchen of uit eten gaan. Dat is jammer genoeg even niet mogelijk. Maar dat betekent niet dat alle horeca dicht is. Bij veel ondernemers is het mogelijk om eten af te halen of te bestellen. Als je thuis de tafel mooi dekt en lekkere gerechten besteld kun je toch een beetje uit eten. Wat nóg leuker is; iemand anders trakteren op een lunch. Ben je alleen en is de ander ook alleen? Bestel voor jullie beiden eten en ga beeldbellen tijdens het eten. Zo kun je toch samen eten op afstand.

Uitrazen in de speeltuin

In de herfst heb je natuurlijk kans dat het regent. Heb je kinderen? Dan ben je misschien blij als het even droog is en je lekker naar buiten kunt. Pak je kans dan en laat de kinderen lekker uitrazen in speeltuin op de Dr. Mansveltkade. Woon je daar niet in de buurt? In heel Wassenaar zijn kleine speeltuintjes, ook daar kun je eens een andere opzoeken.

In beweging blijven op de Hofcampweg

Als het weer wat minder is, is het heel verleidelijk om lekker warm binnen te blijven. Maar waar de kinderen blij worden van uitrazen in de speeltuin, kan het voor volwassenen ook fijn zijn om even in beweging te komen. Op het grasveld aan de Hofcampweg staan verschillende bewegingstoestellen van de WOB. Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wil. Maar als je bent geweest voel je je vast weer lekker soepel.

Op de bewegingstoestellen van Wassenaarse Ouderen in Beweging

Je hoeft je dus niet te vervelen tijdens de vakantie. Ik ga een lekkere wandeling maken en een koffie afhalen! Wat ga jij doen?

Dit vind je misschien ook leuk

Over In Wassenaar

Wassenaar is een mooi dorp aan de kust in Zuid Holland. Door de mooie villa’s bekend bij menig Nederlander. Maar Wassenaar heeft veel meer dan dat. Er is een mooie winkelstraat met een diversiteit aan winkels. Er zijn goede en gezellige eetgelegenheden, mooie architectuur, prachtige natuur en markante dorpsgenoten. Dit alles vind je terug op deze website.

© 2015-2021 InWassenaar, alle rechten voorbehouden