fbpx

5 x koffie drinken in Wassenaar; hier moet je zijn

Koffie bij Zebedeus

Een bakkie pleur, een bakkie troost, een bakkie leut of gewoon een bakkie doen. Zoveel benamingen voor iets wat veel mensen doen; koffie drinken. Zwart, met melk, een cappuccino of een dubbele espresso. Er zijn zo veel variaties. Voor elke liefhebber wel iets. Tijd om een aantal leuke plekken in Wassenaar op een rijtje te zetten waar je koffie kunt drinken.

Zebedeus van Just Haasnoot

Bij Zebedeus@Just café kun je heerlijke koffie drinken die ook nog eens mooi wordt geserveerd. Ik koos voor de espresso macchiato en was blij verrast. Je krijgt hier zelfs (ongevraagd) een glaasje water bij. Het smaakte niet alleen lekker, ik wilde ook gelijk het kopje en plateau waar het op geserveerd werd hebben! Een slim concept. Zebedeus is namelijk onderdeel van de woonwinkel van Just Haasnoot. Hier verkopen ze mooie designmeubelen en accessoires. De stoelen waar je in Zebedeus op zit, zie je ook terug in de winkel. Net als de kopjes.

The Perfect Taste

The perfect tasteIn het centrum zit vlak naast bibliotheek The Perfect Taste. Dit is een winkel in cadeau-artikelen zoals kaarsen, kopjes, drinkflessen, waar je ook koffie en thee kunt drinken. Een leuke combinatie! Er zijn een aantal zitjes, direct aan het raam zodat je lekker naar de winkelende mensen kunt kijken. En in de zomer is er een terras buiten.

Luciano’s IJssalon

Eentje die ik niet mag overslaan is Luciano’s. Deze bekende ijszaak staat natuurlijk bekend om zijn verrukkelijke ijsjes. Er staat regelmatig een rij tot de hoek van de straat. Maar wist je dat je hier ook koffie kunt drinken? Een leuk detail is dat je bij je koffie een mini-ijsje geserveerd krijgt. In een speciaal standaardje hangt dit aan je koffiekopje. Zeker het proberen waard!

Koffie drinken bij Luciano's

Da Martina

Het is het allerkleinste winkeltje in dorp: Da Martina. Als je niet oplet loop je er zo voorbij, want meer dan een voordeur is het bijna niet. Maar dit schattige winkeltje moet je zeker eens binnenlopen. Bij Da Martina verkopen ze ijs en koffie. Op de muur in de winkel kun je lezen welke koffiespecialiteiten er verkrijgbaar zijn. Omdat de winkel te klein is om uitgebreid koffie te drinken (er is wel een klein zitje), kun je het altijd to go meenemen. Erg handig als je een koffieshot wil tijdens het winkelen.

Brasserie Buitenhuis

De laatste tip is Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse Meer op de grens van Katwijk en Leiden. Hier kun je ook verschillende koffievariaties bestellen zoals cappucino, latte’s en espresso’s. In de zomer is het heerlijk om op het prachtige terras buiten koffie te drinken. Met het uitzicht op de ondergaande zon aan het meer, kan je avond niet meer stuk. Maar in de winter staat de haard lekker te branden en kun je binnen lekker knus je van je koffie genieten.

Wat is jouw favoriete koffieplekje?

Koffie drinken bij Zebedeus at Just Haasnoot

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk

Over In Wassenaar

Wassenaar is een mooi dorp aan de kust in Zuid Holland. Door de mooie villa’s bekend bij menig Nederlander. Maar Wassenaar heeft veel meer dan dat. Er is een mooie winkelstraat met een diversiteit aan winkels. Er zijn goede en gezellige eetgelegenheden, mooie architectuur, prachtige natuur en markante dorpsgenoten. Dit alles vind je terug op deze website.

© 2015-2021 InWassenaar, alle rechten voorbehouden