fbpx

Ken jij alle mini bibliotheken in Wassenaar?

Mini bibliotheken in Wassenaar

Bijna iedereen weet wel dat Wassenaar een grote openbare bibliotheek heeft waar je boeken kunt lenen en zelfs naar de film kunt. Maar wist je dat er in Wassenaar ook veel mini bibliotheken verstopt zitten? Niet? Lees dan snel verder.

Een opkomend fenomeen in Nederland is de mini bibliotheek. Dit is eigenlijk precies wat het woord al zegt; een bibliotheek maar dan in het klein. Mensen plaatsen een klein kastje in hun voortuin waar ze meerdere boeken in zetten. Bij sommige mini bibliotheken kun je de boeken lenen en daarna weer terugzetten. In andere bibliotheken kun je een boek uit het kastje ruilen tegen een eigen boek. Ik vind dit echt een superleuk initiatief. Het nodigt uit tot lezen én je kunt met een boek dat je uit hebt weer iemand anders blij maken. Ik heb inmiddels al een paar van deze minbibliotheken gevonden in Wassenaar. Dit zijn ze:

Het boekhuisje – ‘s-Heerenbergstraat

Het Boekhuisje in Wassenaar

Little Free Library – Storm van ‘s-Gravesandeweg

Little Free Library Storm van 's-Gravesandeweg

Mini bibliotheek – Hoflaan

Mini bieb – Rozenveldlaan

Mini bibliotheek op de Rozeveldlaan

Little Free Library – Middelweg

Mini bibliotheek op de Middelweg in Wassenaar

Minibieb1818 – Lange Kerkdam

Mini bibliotheek op de Lange Kerkdam in Wassenaar

Mini-bieb – Hugo de Grootstraat

Mini-bibliotheek in de Hugo de Grootstraat in Wassenaar

 

Ken jij nog andere mini bibliotheken in Wassenaar? Dan weet iedereen waar hij terecht kan als de openbare bibliotheek dicht is. De mini bieb is immers altijd open! Wil je zelf zo’n leuke mini-bieb? Kijk dan in de webshop van minibieb.nl voor een (gratis) bouwtekening of een kant en klaar exemplaar.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk

Over In Wassenaar

Wassenaar is een mooi dorp aan de kust in Zuid Holland. Door de mooie villa’s bekend bij menig Nederlander. Maar Wassenaar heeft veel meer dan dat. Er is een mooie winkelstraat met een diversiteit aan winkels. Er zijn goede en gezellige eetgelegenheden, mooie architectuur, prachtige natuur en markante dorpsgenoten. Dit alles vind je terug op deze website.

© 2015-2021 InWassenaar, alle rechten voorbehouden