fbpx

Wassenaar vanaf het water; pak de kano!

Wie Wassenaar eens van de andere kant wil bekijken, moet het water op gaan. Je waant je in een andere wereld, waar nóg meer rust heerst dan op de straatkant.

Met de kano op het water in WassenaarBehalve met een boot, kun je de waterwegen ook per kano verkennen. Omdat het vaartempo rustig is, heb je onderweg genoeg tijd om te genieten van al het natuurschoon om je heen. En het grote voordeel is dat je geen ronkende motor hebt die de rust verstoord en de dieren doet wegschieten.

Je hoort de vogels fluiten en je ziet menig fuut geconcentreerd broeden op hun nest. Als je geluk hebt zie ook schapen en koeien dicht langs de oever grazen in het gras. Nieuwsgierig kijken ze je aan als je voorbij komt. Het grappige is dat je van de huizen nu ook eens de verborgen achtertuinen ziet. De een beter onderhouden dan de ander.

Picknicken in park De Paauw

Een mooie (beginners)route is die van het verhuurpunt richting raadhuis De Paauw. Je komt door een prachtig groen gebied waar veel eenden en ganzen wonen. Neem een gevulde picknickmand mee en spreid je kleedje uit in het park. Als alles op is, is het nog een half uurtje terug varen.

Picknicken bij de Paauw

Lunchen bij Brasserie Buitenhuis

Een andere mooie vaarroute is van het dorp naar het Valkenburgse Meer. Dit is een rit van ongeveer anderhalf uur heen en natuurlijk ook weer anderhalf uur terug. Deze mooie recreatieplas wordt bij de minste of geringste zonnestraal goed bezocht. Je kunt er lekker zwemmen en er wordt ook gewindsurft. Een extra reden om hier heen te gaan is Brasserie Buitenhuis. Een goede lunch of een koud glas bier op het terras gaat er altijd wel in. Je kunt hier ook terecht voor heerlijke koffie.

Peddelen naar Leiden

Wist je dat je vanaf Wassenaar helemaal naar Leiden kunt varen? Dit is wel alleen besteed aan de geoefende peddelaar, want je bent tocht al gauw twee uur onderweg. En dan moet je nog terug. Vergis je niet, van het ploeteren door het water ga je wel je armspieren voelen! In de stad zijn voldoende aanlegmogelijkheden te vinden, zodat je te voet verder kunt. Op zoek naar een natje en droogje, die je dan wel verdiend hebt.

Je kunt ook zien waar het ‘schip’ strand en gewoon lekker peddelen. Laat je verassen door wat je tegen komt en waar het uitgebreide waternetwerk je heen voert.

Ben jij ook enthousiast geworden en ga je het zelf proberen?


Waar kun je een kano huren?

Kanoverhuur Haven 4 in WassenaarBij Kanoverhuur Haven 4 kun je in Wassenaar een kano huren. Eigenaresse van de kanoverhuur is Hanneke. Dat Hanneke van de natuur houdt is duidelijk. Ze raakt niet uitgepraat over de mooie routes die er zijn in en rondom Wassenaar. Er is keus tussen een kano voor één persoon, twee personen of zelfs drie personen. Voordeel van een tweepersoonskano is dat je sneller vaart. Mits je goed op elkaar ingespeeld bent niet in de knoop komt met elkaars peddels natuurlijk. Er is ook de mogelijkheid om mee te varen met een begeleide tocht. Hanneke houdt de prijzen laag, omdat zij iedereen wil aanmoedigen om naar buiten te gaan, te bewegen en te genieten van de prachtige omgeving van Wassenaar.

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk

Over In Wassenaar

Wassenaar is een mooi dorp aan de kust in Zuid Holland. Door de mooie villa’s bekend bij menig Nederlander. Maar Wassenaar heeft veel meer dan dat. Er is een mooie winkelstraat met een diversiteit aan winkels. Er zijn goede en gezellige eetgelegenheden, mooie architectuur, prachtige natuur en markante dorpsgenoten. Dit alles vind je terug op deze website.

© 2015-2021 InWassenaar, alle rechten voorbehouden